2004学年第二学期徐汇区初三年级英语学科学 习 能 力 诊 断 卷 - 内容 - 徐汇中学英语网

2004学年第二学期徐汇区初三年级英语学科学 习 能 力 诊 断 卷

作者/来源:徐汇区教师进修学院 徐志萍    发布时间:2005-08-25

2004学年第二学期徐汇区初三年级英语学科

学 习 能 力 诊 断 卷      2005.4.

(考试时间100分钟含听力满分120分)

      注:所有答案包括写话必须写在答卷纸上,写在试卷上不给分

 

Paper 1  Listening (第一卷 听力)

 

I. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片):(共6分)

1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________ 6. ________

 

II. Listen and choose the best response to what you hear (根据你听到的内容,选出最恰当的  应答):(共6分)

(   ) 7.  A) It’s a pleasure.  B) All right.                                            

  C) Yes, please.        D) Of course not.

(   ) 8.  A) Congratulations!                              B) No, I won’t. 

       C) Thanks. I’d love to come.        D) Never mind.

(   ) 9.   A) Neither am I.        B) Neither do I.                       

              C) So am I.               D) So do I.

(   ) 10.                A) You’re welcome.                B) That’s right.

               C) You’d better not. D) Take it easy.

(   ) 11.                A) That’s wonderful news.               B) I agree with you.

               C) Not at all.           D) I’m sorry to hear that.

(   ) 12.                A) Don’t worry.               B) That’s a good idea.

               C) Yes, I will.         D) That’s all right.

 

III. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到 的对话和问题,选出最恰当的答案):(共6分)

(   ) 13.                A) It’s awful.      B) It’s boring.

   C) It’s helpful.     D) It’s exciting.

(   ) 14.                A) To call Alice.       B) To visit Alice.

   C) To talk to Alice.    D) To play with Alice.

(   ) 15.                A) Because his bike doesn’t work.               B) Because he’s lost his bike.

               C) Because he’s lost his way.   D) Because he doesn’t feel well.

(   ) 16.                A) They’re writing a letter.     B) They’re doing their homework.

   C) They’re leaving a message.  D) They’re making a phone call.

(   ) 17.  A) At six.       B) At nine.   

        C) At seven.                                     D) At eight.

(   ) 18.         A) A doctor.               B) A waitress.

               C) A dentist.     D) A businesswoman.

 

IV. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):(共6分) 

(   ) 19. Alice likes writing to her penfriends.

(   ) 20. Tom is Alice’s first penfriend.

(   ) 21. Tom and Alice have been penfriends for four years.

(   ) 22. Alice finds it interesting to learn more about those countries.

(   ) 23. A few penfriends want to visit Alice some day.

(   ) 24. Alice doesn’t want to make friends with Japanese.

 

V. Listen to the dialogue and complete the table (听对话,完成下列表格):(共6分)

 

                      Order   Form

Customer name

Tony Wu

Address

Flat 5, Block 2, (25)             Estate

Telephone number

(26)            

Pizza type

(27)              Pizza

Pizza size

(28)            

Drinks

three bottles of  (29)              juice

Other things

a plate of chicken  (30)              


   Paper 2  Vocabulary and Grammar (第二卷 词汇和语法)

VI. Choose the best answer (选择最恰当的答案):  (共20分)  

(   ) 31. Would you please help ______ with my English? 

        A) I            B) me                             C) my                             D) mine

(   ) 32. Mr Green goes to work ______ half past seven every day.  

           A) of         B) on         C) in                 D) at

(   ) 33. My elder brother ______ good at physics. 

           A) are         B) am            C) is         D) be     

(   ) 34. Bob has made ______ progress this term.  

            A) lots            B) many            C) few              D) little

(   ) 35. I ran ______ than Maria in the 400-metre race.  

           A) much fast         B) more fast   C) much faster D) more faster

(   ) 36. About ______ students in our school will attend the concert. 

          A) three hundreds B) three hundred    C)three hundred of    D) hundreds of

(   ) 37. ______ is more important, gas or electricity?  

           A) What  B) When         C) Why         D) Which

(   ) 38. Bill, you ______ litter the floor. I cleaned it just now. 

       A) needn’t  B) can            C) must            D) mustn’t

(   ) 39. The students of Class One ______ football when I saw them. 

           A) had played   B) played   C) were playing  D) was playing

(   ) 40. Jim’s parents are never late for their work, ______?   

           A) aren’t they         B) are they   C) isn’t he         D) is he

(   ) 41. The fish tastes ______. I like it very much.  

           A) delicious         B) tidy         C) lovely         D) safely

(   ) 42. Sue’s father told her ______ waste food.  

           A) not to      B) don’t         C) to not         D) not

(   ) 43. ______ serious the air pollution is!    

            A) What  B) What a         C) How         D) How a

(   ) 44. His father praised him ______ his honesty.  

            A) at         B) with         C) in         D) for

(   ) 45. They ______ each other since 2002.  

            A) won’t see         B) didn’t see     C) hadn’t seen   D) haven’t seen

(   ) 46. He has got two aunts. ______ is a teacher, and ______ is a nurse.

A) One…other         B) One…the other         C) One…another         D) One…others

(   ) 47. You will improve your English ______ you work harder. 

   A) or                      B) and                     C) if                               D) so

(   ) 48. Be careful when you go out! The streets ______ snow now.

       A) are made of     B) are covered with            C) are made up of   D) are full with

(   ) 49. The doctor said he ______ a nice present on his birthday the next month.  

            A) is given         B) was given         C) will be given         D) would be given

(   ) 50. Could you tell me _______?   

            A) what you like best                    B) why didn’t you do it            

      C) where the exhibition was                           D) when do you have sports

 

VII. Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子):(共6分)

51. This kind of dictionaries is very ________. (use)

52. His uncle is a ________ . He works in a big restaurant. (wait)

53. The ________ passage is the most difficult of all. (three)

54. They will ________ a new bridge in their hometown next year. (building)

55. ________, he won the game yesterday. (lucky)

56. There isn’t any ________ between these two dogs. (different)

 

VIII. Choose the word or expression which is closest in meaning to the underlined part in each sentence(选择与下列各句中划线部分内容意思相近的单词或短语):(共6分)

(    ) 57. I think Miss Wang will be satisfied with my study.

(    ) 58. You’d better prepare for the trip to Australia.

(    ) 59. His parents like rice dumplings better than hamburgers.

(    ) 60. We are keen on outdoor activities.

(    ) 61. Billy should apologize to his classmate for his tricks.

(    ) 62. The sick boy should be operated on immediately.

 

IX. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。每空格限填一词):(共10分)

63. Tom has exercise every morning. (改为一般疑问句) 

   __________ Tom __________ exercise every morning?

64. The video tapes cost him 100 yuan. (对划线部分提问)

__________  __________ did the video tapes cost him?

65. Mary didn’t watch TV last night. Her sister didn’t, either.(保持句意基本不变)

__________ of the two sisters __________ TV last night.

66. The meeting will come to an end tomorrow. (保持句意基本不变)

The meeting will __________  __________ tomorrow.

67. They teach Japanese in their school.  (改为被动语态)

Japanese __________  __________ in their school.

 

Paper 3  Reading and writing (第三卷 阅读和写话)

X. Reading comprehension(阅读理解):(共18分)

 (A)

Read the passage and decide whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合短文内容,符合的用 “T”表示,不符合的用 “F”表示, 填入括号内): (6分)

If you don’t keep yourself warm enough, winter can be a time of illness.

During the winter months, people easily get colds and the flu. Many people think they are the same, but these two illnesses are different.

Colds can stay with you for up to a week. You will have a running nose, headache, cough and a fever. The flu is more serious. You will feel sick very quickly. You will have a fever and a headache. Your body will hurt and become weak. This could last for up to four weeks.

Is there any way to keep yourself away from colds or the flu? Staying away from people with colds or the flu may work.

Try not to touch your nose or eyes if you have been close to someone who has a cold. Wash your hands, especially after cleaning your nose. Going out with wet hair can also give you a cold!

If you catch a cold or the flu, go to bed and rest. Doing this will help you get better. Drink lots of water. Stay in a warm, well-aired room. If you have a headache, or a fever, take some medicine.

(   ) 68. It’s easy for people to get colds and the flu in winter.

(   ) 69. Colds and the flu aren’t the same illness.

(   ) 70. Colds is more serious than the flu.

(   ) 71. When you have got the flu, you’ll have a fever and a headache.

(   ) 72. There is no way to keep yourself away from colds or the flu.

(   ) 73. If you go out with wet hair, you may catch a cold.

                                          (B)

Read the passage and choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案):6分)

Young people are often unhappy when they are with their parents. They say that their parents don't understand them. They often think their parents are too strict with them, and they are never given a free hand. Parents often find it difficult to win their children's trust and they seem to forget how they themselves felt when they were young. For example, young people like to do things without much thinking. It's one of their ways to show that they have grown up and they can deal with anything difficult. Older people more easily get worried. Most of them plan things ahead of time and don’t like their plans to be changed.

When you want your parents to let you do something, you will have better success if you ask before you really start doing it.

Young people often make their parents angry about the clothes they wear, the music they enjoy and something else. But they don't mean to cause any trouble. They just feel that in this way they can be cut off from the old people's world and they want to make a new culture of their own. And if their parents don't like their music or clothes or their manner of speech, the young people feel very unhappy.

Sometimes you even don't want your parents to say, “Yes” to what you do. You just want to stay at home alone and do what you like.

If you plan to control your life, you'd better win your parents over and try to get them to understand you. If your parents see that you have a high sense of responsibility(责任感), they will certainly give you the right to do what you want to do. 

(   ) 74.Young people often feel unhappy when ______. 

A) their parents don’t trust them        B) their parents forget them

C) they don’t live with their parents        D) they stay with their parents

(   ) 75. Young people think their parents______. 

A) win their children’s trust                                                                                             B) don’t understand them  

C) give them a free hand                  D) do things without much thinking  

(   ) 76. Young people ______. 

              A) like to do things after much thinking                                          

B) can do lots of difficult things

        C) make their parents angry with what they do                           

D) want their parents help them more often

(   ) 77. Old people ______. 

A) like to plan things ahead of time    B) make their children angry

C) often change their plans                                  D) never worry about anything

(   ) 78. From the passage you know that ______. 

        A) young people want to cause some trouble                       

B) young people want to make a new culture of their parents    

        C) parents like to let their children do what they like

        D) sometimes parents don’t like their children’s manner of speech                           

(   ) 79. Which of the following is not true? 

A) Older people don’t understand young people.                                   

B) Older people worry about something more easily.

         C) Young people like to be cut off from old people’s world.     

D) Young people want to make their own culture.

(C)                                 

Read the passage and answer the following questions (根据短文内容回答下列问题, 每题所填内容不超过五个单词):(6分)

World Carnival(嘉年华)is one of the world’s best-known festivals. After it was successfully held in Hong Kong and Shanghai, its manager brought it to Beijing last summer. It opened in Beijing on July 2 and ended on Aug 22. It brought the people fun and excitement.

In fact, the Beijing World Carnival is the first celebration activity for the 2008 Summer Olympic Games last summer. Each year, Beijing will hold some activities to promote(推动、促进)the 2008 Summer Olympic Games.

There were more than 50 of the newest games, like the Beast, Wild Mouse, a huge number of exciting games, as well as food and drinks from all over the world. “People are screaming(尖声喊叫)and laughing while playing the games. It is so crazy(疯狂的). I like it here a lot. Some of the games are expensive, but I still want to enjoy them again and again,” said an excited young man.

World Carnival attracted many visitors from Beijing, and even from the cities near Beijing. Many people enjoyed the wonderful games. It was successful. It set a good example for other parks in Beijing. The latest games brought the people the feeling of excitement. The careful workers brought the people the feeling of safety.

The manager said, “World Carnival will be held in Wuhan, Guangzhou and Chengdu. As soon as the Beijing World Carnival ends, it will be moved to Wuhan in September.” Perhaps it will be moved to your city. If you have the chance, join this dream world!

 

80. When was World Carnival brought to Beijing?

   ___________________________________________________.

81. What will Beijing hold to promote the 2008 Summer Olympic Games?

Beijing will ________________________________________.

82. How many newest games were there?

 There were _________________________________________.

83. There weren’t any food or drinks from other countries, were there?

__________,________________________________________.

84. What did the careful workers bring the people?

   They brought the people _______________________________.

85. Where would World Carnival be held after it ended in Beijing?

It would be held _____________________________________.

 

 

XI. Cloze test(完型填空):(共14分)

(A)

Choose the words or expressions to complete the passage (选择最恰当的单词或词语,完成短文):(共7分)

    Many places in the world need more fresh water. Every country is trying to find ways

to    86     salt water into fresh. Symi factory has got a new way to do it. Why aren’t there many factories like the Symi factory?

    In some places, the sun is not hot enough, or it does not shine every day. In such places, other way of heating sea water can be used. These ways cost more money,    87    they work faster than the sun. By boiling sea water with high heat, a lot of fresh water can be made     88    . But heating is not the only way to get fresh water     89    salt water. Other ways has been tried.

    One way is freezing. The fresh part of salt water freezes first. To get fresh water, the bits of ice    90   .

    Which way is the best? The one that gives the most water for the least money. It    91    a different way for each place.

   Symi’s way seems very good for small, hot places. It does not make very much water at a time. But the factory is    92    to build and costs little. That’s why people in many dry places talk about Symi!

 

(   ) 86. A) make             B) turn                 C) bring                  D) take

(   ) 87. A) as                 B) and                  C) or                       D) but

(   ) 88. A) quickly          B) softly               C) luckily                D) brightly

(   ) 89. A) in                  B) by                   C) from                   D) with

(   ) 90. A) are taken out  B) are founded out C) give out              D) come true

(   ) 91. A) can’t be         B) must be            C) may be               D) maybe

(   ) 92. A) afraid            B) funny               C) hard                   D) easy 

 

(B)

Read the passage and fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词, 首字母已给):(共7分)

The Internet has become an important part of teenage life. Most of them use the Internet to get lots of k    93     and information, and to relax in their spare(空闲的) time. The teenagers keep in touch w    94     their friends online. It is cheaper than phoning s    95     far away and E-mail is also much q    96     than ordinary mail.

    But some teenagers are not using it in a good way. Many teenagers would find life difficult without it. They spend too much time online. Some of my students who used to do w    97     at school are now failing exams because now they spend all their time p    98     games online.

    It is important that you use the Internet in a proper way. Teenagers should learn h    99     

to use the Internet for study and keep away from bad websites. (网站)

    Teenagers should make sure that surfing the Net doesn’t take the place of their homework or being with friends.

XII. Complete the following dialogue with proper sentences in the box(选出适当的句子,完成下列对话):(共6分) 

A) That sounds interesting.

B) You’d better take a trip there.

C) What are you going to do?

D) No problem.

E) Of course, I have.

F) Fine, thank you.

G) when will you move here?

 

A: Hi, Andy! How’s everything going?

B:      100      And you?

A: I’m all right. Well, are you going to be in the town?

B: Yes, I’m planning to move here.

A: Really?     101    

B: I’m going to start a new business.

A: New business? What kind of business?

B: A travel agency. (旅行社)

A:      102      Have you traveled a lot?

B: Yes, I have been to a few places.

A: Have you been to Europe?

B:      103      There’s nothing I like more than traveling. What about you?

A: Oh, I really want to take a trip to Paris.

B: There are lots of historical places of interest there.      104    

A: Thank you for your advice. I hope your ambition will come true.

B: Thanks a lot.

A: Not at all. By the way,      105    

B: As soon as I can find a place to live. I like this beautiful town.

XIII. Writing(写话):(共10分)

    Suppose you have a penfriend, Tim, write an email at least 60 words to him and tell him something about your school’s English corner. You can use the suggested points (假设你叫王平,你有一个笔友Tim,根据提示写一封email告诉他你校英语角的情况,词数不少于60个,标点符号不占格): 

Suggested points:

²        be good at     

²        practice speaking

²        improve English

²        learn from each other

²        make friends

²        talk with foreign teachers

make great progress

2004学年第二学期徐汇区初三年级英语学科

 

 

 

 

学习能力诊断答题卷   2005.4.

(考试时间100分钟,满分120分

题号

Paper 1

      Paper  2

Paper   3

总 分

 

I~V

 VI

VII

VIII

IX

 X

 XI

XII

XIII

得分

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

得分

评卷人

 

 

 

 

Paper 1  Listening (第一卷 听力)

 

I. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片):

 (共6分)

 

1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______ 6. _______

 

II. Listen and choose the best response to what you hear (根据你听到的内容,选出最恰当的应答):(共6分)

 

7. _______ 8. _______ 9. _______ 10. _______ 11. _______ 12. _______

 

III. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案):(共6分)

 

13. _______ 14. _______ 15. _______ 16. _______ 17. _______ 18. _______

 

IV. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示):(共6分) 

 

19. ________ 20. ________ 21. ________ 22. ________ 23. ________ 24. ________

 

V. Listen to the dialogue and complete the table (听对话,完成下列表格):(共6分)

 

25. ______________ 26. ______________ 27. ______________

 

28. ______________ 29. ______________ 30. ______________


 

Paper 2 Vocabulary and Grammar(第二卷 词汇和语法)

 

 

得分

评卷人

 

 

 

 

VI. Choose the best answer (选择最恰当的答案):  (共20分)  

 

31. ______ 32. ______ 33. ______ 34. ______ 35. ______ 36. ______37. ______

 

38. ______ 39. ______ 40. ______ 41. ______ 42. ______ 43. ______ 44. ______

 

45. ______ 46. ______ 47. ______ 48. ______ 49. ______ 50. ______

 

得分

评卷人

 

 

 

 

 

 

 

VII. Complete the sentences with the given words in their proper forms(用括号中所给单词的适当形式完成下列句子):(共6分)

 

51. ________________ 52. ________________ 53. ________________

 

54. ________________ 55. ________________ 56. ________________

 

得分

评卷人

 

 

 

 

 

VIII. Choose the word or expression which is closest in meaning to the underlined part in each sentence(选择与下列各句中划线部分内容意思相近的单词或短语):(共6分)

 

57. ________ 58. ________ 59. ________ 60. ________ 61. ________ 62. ________

 

得分

评卷人

 

 

 

 

 

IX. Rewrite the following sentences as required(根据所给要求,改写下列句子。每空格限填一词):(共10分)

 

63. ______________  ______________  64. ______________  _______________ 

 

65. ______________  ______________  66. ______________  _______________

 

67. ______________  ______________     

  


 

Paper 3  Reading and writing(第三卷 阅读和写话)

 

得分

评卷人

 

 

 

 

 

X. Reading comprehension(阅读理解):(共18分)

 

(A) 68. _______ 69. _______ 70. _______ 71. _______ 72. _______ 73. _______

 

(B) 74. _______ 75. _______ 76. _______ 77. _______ 78. _______ 79. _______

 

(C) 80. ____________________________________________________

 

   81. ____________________________________________________

 

   82. ____________________________________________________

  

   83. ____________________________________________________

  

   84. ____________________________________________________

  

   85. ____________________________________________________

 

得分

评卷人

 

 

 

 

XI. Cloze test(完型填空):(共14分)         

A. Choose the words or expressions to complete the passage (选择最恰当的单词或词语,完成短文):(共7分)

 

86. ______ 87. ______ 88. ______ 89. ______ 90. ______ 91. ______ 92. ______

 

B. Read the passage and fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词,

使其内容通顺,每空格限填一词, 首字母已给):(共7分)

 

93. k_____________  94. w______________  95. s______________  96. q_____________

 

97. w_____________  98. p______________  99. h______________ 


 

得分

评卷人

 

 

 

 

XII. Complete the following dialogues with proper sentences in the box (选出适当的句子,完成下列对话):(共6分)

 

100. ______ 101. ______ 102. ______ 103. ______ 104. ______ 105. ______

 

得分

评卷人

 

 

 

 

XIII. Writing(写话):(共10分)

    Suppose you have a penfriend, Tim, write an email at least 60 words to him and tell him something about your school’s English corner. You can use the suggested points (假设你叫王平,你有一个笔友Tim,根据提示写一封email告诉他你校英语角的情况,词数不少于60个,标点符号不占格) 

 

Subject:    English Corner

Date:      April 21

From:      Wang Ping [wangping @sh163.net]

To:        Tim  [tim @yahoo.com]

Dear Tim,

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________

__________  __________  __________  ___________  ___________  ___________                                                                                        Yours

                                                      Wang Ping

 


 

 

录音文字

2004学年第二学期徐汇区初三年级英语学科

学 习 能 力 诊 断 卷      2005.4.

                              

Paper 1  Listening (第一卷 听力)

I. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片):

1. Mary has sports every day.

2. It’s good for us to have more fruit.

3. They usually have lunch at school.

4. Look at the sign! You can’t smoke here.

5. Could you teach me how to use the computer?

6. My father and I often use these cameras to take photos.

II. Listen and choose the best response to what you hear (根据你听到的内容,选出最恰当的应答):

7. Thank you very much.

8. I’d like to invite you to my birthday party.

9. I like to take computer lessons.

10. May I leave now?

11. Jane has got the first prize.

12. How about going to see a film now?

III. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear (根据你听到的对话和问题,选出最恰当的答案):

13. F: What do you think of the film?

   M: I don’t think it’s a good film. It’s boring.

   Q: What does the man think of the film?

14. M: Shall we have a word with Alice?

   F: Yes, we should talk to her.

   Q: What are they going to do?

15. F: Hi, Mike. You look upset. Is there anything wrong?

   M: I’ve lost my bike.

   Q: Why does Mike look upset?

16. F: May I speak to Linda?

   M: I’m afraid she’s out.

   F: Can I leave a message?

   M: Certainly.

   Q: What are they doing now?

17. F: When will you go to school, Jack?

   M: I’ll leave at seven. Will you go with me?

   F: No, I’ll leave at eight.

   Q: When will Jack go to school?


 

18. F: What do you want to be in the future?

   M: I want to be a doctor. What about you?

   F: I want to be a businesswoman. I want to have my own company.

   Q: What does the girl want to be?

IV. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示): 

    Alice has many penfriends around the world. She likes writing to them and receiving their letters in return. She started writing to her first penfriend, Tom from Britain, when she was ten years old. They have been penfriends for three years. Alice enjoys writing to people from other countries because she finds it very interesting to learn more about those countries and the different things. She hopes to visit her penfriends some day. She will go on writing to them and enjoying their friendship. She will also try to look for more penfriends from Japan and China.

V. Listen to the dialogue and complete the table (听对话,完成下列表格):

M: This is Pizza Hut! Good morning! What can I do for you?

F: Yes, I want to order a pizza, please.

M: All right. I’ll take your message. What’s your name?

F: Tony Wu.

M: Tony Wu. And your address?

F: Flat 5, Block 2, Garden Estate.

M: May I have your telephone number, please?

F: It’s 64152398.

M: Would you please say that again?

F: OK. It’s 64152398.

M: All right. What kind of pizza would you like to order?

F: I’d like a Seafood Pizza.

M: What size do you want, small, medium or large?

F: Large, please.

M: By the way, do you want to have some drinks?

F: I want three bottles of orange juice.

M: Three bottles of orange juice. Anything else?

F: Ah, a plate of chicken legs. That’s all.

M: OK. Your order will be delivered in about half an hour. Thank you for calling our Pizza Hut, goodbye.

 


 

2004学年第二学期徐汇区初三年级英语学科

学习能力诊断卷答案要点及评分标准  2005.4.

    

      

Paper 1  Listening (第一卷 听力)

I.  1. F  2. G  3. B  4. D  5. A  6. E

II.  7. A  8. C  9. D  10. C  11. A  12. B

III.  13. B  14. C  15. B  16. D  17. C  18.D

IV.  19. T  20. T  21. F  22. T  23. F  24. F

V.  25. Garden  26. 64152398  27. Seafood  28. large  29. orange  30. legs

Paper 2  Vocabulary and Grammar (第二卷 词汇和语法)

VI. 31. B  32. D  33. C  34. D  35. C  36. B  37. D  38. D  39. C  40. B

41. A  42. A  43. C  44. D  45. D  46. B  47. C  48. B  49. D  50. A

VII.  51. useful  52. waiter   53. third   54. build  55. Luckily   56. difference

VIII.  57. F  58. C  59. G  60. B  61. A  62. D

IX.  63. Does…have  64. How much  65. Neither…watched  66. be over  67. is taught

 

Paper 3  Reading and writing (第三卷 阅读和写话)

X. (A) 68. T  69. T  70. F  71. T  72. F  73. T

(B) 74.D  75. B  76. C  77. A  78. D  79. C

(C) 80. Last summer

81. hold some activities

82. more than 50

83. Yes, there were

84. the feeling of safety

85. in Wuhan, Guangzhou and Chengdu

XI. (A)  86. B  87. D  88. A  89. C  90. A  91. C  92. D

(B) 93. knowledge   94.with   95. somebody/someone  96.quicker  97. well 

98.playing  99. how

XII.  100. F  101. C  102. A  103. E  104. B  105.G

XIII.

 

说明

1、客观题每题1分。

2、主观题每空格1, 大、小写或拼写错不给分。

写话题评分标准:

1、整篇写话满分为10分,其中基本分9分,整体印象分1分。内容切题、句子流畅、用语正确,可加整体印象分1分。

2、不满60个词,每少5个词扣0.5分。

3、不成句的每个“句子”扣1分。

4、每个拼写、大小写、标点符号等错误扣0.5分。

5、语法错扣0.5分,同一错不重复扣分。

责任编辑:周珽


 

版权所有:上海市徐汇区教育局 地址:上海市漕溪北路336号
邮编:200030 电话:64872222 E-MAIL:administrator@xhedu.sh.cn
建议使用IE5.0以上浏览器 建议采用1024*768的分辨率